Wednesday, December 24, 2014

Refinantseerimine ja kinnisvara turg Ameerika Ühendriikides

Viimaste päevade üks peamiseid uudiseid kinnivaraturul on, et USA-s oli novembri majade müük -6,1% võrreldes oktoobriga, seega langedes viimase kuue kuu madalaimale tasemele. Esialgsed analüütikute prognoosid oli ainult -1,1%. Ameerika Ühendriikide indeksi ülevaade, mis kajastab laenuandjatele esitatud kinnisvaralaenude taotlusi:


Pangad hoiavad ka Ameerika Ühendriikides vaatamata intresside langusele uute kinnisvaralaenude andmisel samuti vägagi karmi joont. Kinnisvaralaenude taotluste indeks on seega langenud juba ligi 19 aasta madalaimale tasemele. 2014 oli väga raske aeg kinnisvarale, iga kvatral langesid kodude müüginumbrid. Eesti turust ei ole veel selget ülevaadet saadaval.

Ameerika Ühendriikides on aga ka Eesti turule üle kandunud mitmed uued kinnisvarateenused. Otsid võimalusi kuidas oma laenu refinantseerida? Omad kinnisvara? Tavapärast kinnisvaralaenu ei saa enam mitte ainult pankadest. Eestis on mitmed ettevõtted nüüdseks spetsialiseerunud kinnisvaralaenule, olles pakkumas teenust nimega laenu refinatseerimine. Meedias vähe juttu olnud valdkond, mis aitab näiteks refinantseerida kiirlaenusid.

Mida väärtuslikum kinnisvara, seda kergem saada endale paremad laenutingimused. Efektiivsed kinnisvaralaenude elektroonilised platvormid aitavad refinantseerimise võimaluse taotlemisel säästava aega ja seeläbi raha.

No comments:

Post a Comment